Olej Kokosowy rafinowany 100% 100g

Dodaj recenzję:
  • Producent: UzdrowiskoweSpa
  • Dostępność: brak w magazynie
  • szt.
  • 10,80 zł

Olej kokosowyposiada dużą zawartość (ok. 50%) oleju laurowego (laurynowego) co sprawia, że ma on działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Ponadto zawiera wiele innych kwasów tłuszczowych m. in.: kwas mirystynowy, palmitynowy, stearynowy, oleinowy, linolowy i linolenowy, które wyraźnie poprawiają wygląd skóry poprzez jej uelastycznienie i nawilżenie.

Olej kokosowy jest naturalnym emolientem co znaczy, iż oprócz nawilżenia chroni także Twoją skórę przed nadmierną utratą wilgoci oraz zapobiega parowaniu wody z jej powierzchni. Przeznaczony jest szczególnie dla cery suchej, dojrzałej, popękanej i zniszczonej promieniami słonecznymi. Działa na skórę chłodząco i łagodząco.

Najczęściej olej stosowany jest do pielęgnacji włosów - zapobiega ich wypadaniu i łysieniu, chroni włosy przed utratą wilgoci, nadaje włosom zdrowy połysk i zapobiega elektryzowaniu się. Pomaga pozbyć się łupieżu i swędzenia skóry głowy. Szczególnie efektywny jest przypadku włosów zniszczonych oraz o wysokiej porowatości. Jako jedyny olej chroni włosy przed utratą protein, dzięki swej specyficznej budowie olej kokosowy jest w stanie wniknąć w strukturę włosa i dokładnie go nawilżyć, dzięki czemu włosy stają się miękkie, lśniące i mocne. 

Można stosować jako maseczkę na całą długość włosów (a także skórę) przed myciem lub nałożyć na same końcówki - aby zapobiec ich rozdwajaniu.

 

Główne właściwości oleju kokosowego:

  • intensywnie nawilży i odżywi Twoją skórę i włosy;
  • doskonale złagodzi i schłodzi Twoją skórę po opalaniu;
  • pomoże przy gojeniu się ran;
  • zahamuje pojawianie się plam na skórze;
  • opóźni powstawanie zmarszczek;
  • pomocny jest w walce z problemami skóry głowy i włosów;

Posiada certyfikat Soil Association Organic

Kraj pochodzenia: południowo-wschodnia Azja, północno-zachodnia Ameryka Południowa

Pojemność: 100 g

Ingredients (INCI): Cocos nucifera (Coconut) oil; (Olej kokosowy rafinowany 100%)